Lukemisen modernit muodot


Saat *Nextoryn nyt 3 kk puoleen hintaan! Koodilla: lomalukemista

Tarjous koskee NExtoryn uusia sekä entisiä asiakkaita, ei aktiivisia tilaajia. tarjous voimassa 1.-31.7.2020

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Linkit merkitty *-merkillä

Olen vinkkaillut sinulle kirjallisuudesta itsensä kehittämiseen ja hyvinvointiin liittyen, mutta huomasin unohtaneeni tärkeän osuuden. Vaikka painettu kirja on monelle konkreettisuudessaan se ”oikea kirja”, jonka voi asettaa kirjahyllyyn ja hypistellä kädessään, on myös muut vaihtoehdot varsin käteviä ja oikeissa tilanteissa paikallaan!

Kirjoitus sisältää mainoslinkkejä. Linkit merkitty *-merkillä. Mainoslinkin klikkaaminen ei maksa sinulle mitään tai lisää tuotteiden hintaa. Mainoslinkkien kautta tehdyillä kaupoilla tuet tämän blogin ylläpitämistä. Kiitos siitä!

Äänikirjat

Äänikirjat ovat jo monelle tuttuja ja palvelun tarjoajia on monia. Olen huomannut, että valikoima eri palveluntarjoajien välillä on erilainen, ja saattaa olla että joudut etsimään tiettyä kirjaa eri palveluiden välillä.

Olen löytänyt useita mieluisia kirjoja *Nextoryn palvelusta, josta saa toki ensimmäiset 14vrk ilmaista kuunteluaikaa. Tässä ajassa muuten, ehtii jo muutaman kirjan kuunnella läpi 😉 Mikäli et halua jatkaa maksulliseen tilaukseen, käyt perumassa tilauksen, eikä lisämaksuja tule, tai tuo 14 vrk lukuoikeus katkea.

kuva Pixabay

Kuulokkeet

Mikäli olet jo päässyt äänikirjojen maailmaan, tiedät että kuulokkeet vapauttavat sinut entisestään tekemiseen, joka ei kirja kädessä onnistuisi. Hyvälaatuiset vastamelukuulokkeet blokkaavat epäolennaisuudet ulkopuolelle ja saat keskittyä täysin omaan hetkeesi äänikirjan parissa. Vastamelu-ominaisuus takaa sen, että esimerkiksi lenkkeily vilkkaan autotien vieressä ei haittaa tippaakaan. Ilman tätä ominaisuutta äänenvoimakkuudella joutuu hukuttamaan häiritsevät taustaäänet, eikä kuuntelu ole miellyttävää saati korville turvallista. Vastamelukuulokkeilla edes imurin ääni ei kantaudu läpi kuuntelukokemusta häiritsemään.

Tässä hyvät vaihtoehdot vastamelukuulokkeiksi DNA- kaupasta:

Olen itse käyttänyt näitä JBL:n vastamelukuulokkeita ja suorastaan rakastunut tähän kokemukseen. Näille keksit varmasti muutakin käyttöä, kuin äänikirjan kuuntelu. Ehdoton hankinta, jos kuuntelet äänikirjoja tai haluat sulkea ulkopuolisen melut pois ja keskittyä olennaiseen. Myös etätöihin! 😉

E-kirjat

E-kirjat ovat mahdollisuus uppoutua kirjojen maailmaan toisella tavalla, kuin perinteisen painetun kirjan kautta. Vaikka mielensäpahoittajamainen ajatus ”ennen kaikki oli paremmin”, saattaa nostaa päätään perinteisen kirjan ystävän mielessä, ei e-kirja ansaitse tuomitsemista. E-kirjaa voi toki lukea puhelimen tai tabletin näytöltä, mutta parhaiten oikeuksiinsa se tulee lukulaitteen välityksellä.

kuva: Pixabay

Lukulaitteet

Olet varmasti tietoinen, että lukulaite viä vähemmän tilaa kuin kirjapinot yöpöydällä tai pölyn kerääminen on huomattavasti pienempää kuin avonaisilla kirjahyllyillä on tapana. Mutta et välttämättä ole tullut ajatelleeksi sitä, että nykyaikaisen lukulaitteet ovat kosteudenkestäviä. Otat sen siis kätevästi mukaan telttaretkelle tai kylpyammeeseen. Lukulaite monipuolistaa siis kirjakokemuksesta nauttimisen varmasti, mikäli olet liikkuvaista sorttia. Hartaudella valitsemasi kirja tuo kokonaisvaltaisemman elämyksen, vaikkapa riippumatossa patikointiretkellä tai vaahtokylvyssä nautiskeltuna.

Tässä hyvä vaihtoehto lukulaitteeksi Elisan verkkokaupasta:

  • *Touch HB 3 lukulaite Huomaa vedenkesto, sekä 28 päivän veloitukseton palautusoikeus. Jos et tiedä, oletko lukulaite-tyyppiä, on tässä turvallinen vaihtoehto selvittää se.

Tavalla ei ole väliä, kunhan luet

Tapoja viettää aikaa kirjojen ääressä on monia, eikä niitä ole syytä laittaa paremmuus järjestykseen. On hienoa, että nykyteknologia mahdollistaa erilaiset tavat nauttia kirjallisuudeta ja siitä tiedosta ja elämyksistä, mitä kirjat antaa. Joskus perinteinen kirja käsissä tuntuu oikealta, toisessa hetkessä kuulokkeilla kuunneltu äänikirja onnistuu viemään uusiin maisemiin, tai lukulaite antaa elämyksen kirjan parissa, joka ei olisi aikaisemmin edes tullut mieleen. Valitse itsellesi kulloiseenkin hetkeen ja tarpeeseen sopiva tapa ja nauti kirjojen tarjoamista mahdollisuuksista!

kuva: Pystyt kyllä

Ihania hetkiä kirjojen parissa, oli tapasi siihen mikä hyvänsä!

Pystyt kyllä

Jaa ja tykkää somessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *