Koukussa äänikirjoihin

Artikkeli sisältää mainoslinkin. Linkki merkitty *-merkillä.

Kirjoitin sinulle aiemmin artikkelin ”Lukemisen modernit muodot”, jossa kerron hyväksi todettuja vinkkejä ääni- ja e-kirjojen hyödyntämiseen, mm kuulokkeista ja lukulaitteista. Aiheen käsittely ei jäänyt nyt vain tuohon artikkeliin, vaan äänikirjakoukkuni takia, haluan kertoa sinulle uusista kirjavalloituksista. Hurmiossa läpi kuuntelemani kirjat saattavat kiinnostaa sinuakin, vaikka eivät aluksi kuulostakaan perinteisiltä itsensä kehittämisen kirjoilta.

Palveluita moneen lähtöön

Äänikirjapalvelun tarjoajia on useita ja kannattaa hyödyntää ilmaiset kokeilujaksot. Kirjavalikoimat vaihtelevat jonkin verran eri palveluntarjoajien välillä ja sovellukset (joiden kautta kuuntelet kätevimmin) ovat hieman erilaisia. Kannattaa siis käyttää ilmaisjaksot reilusti hyväkseen ja kokeilun kautta huomaa, mikä palvelu olisi itselle mieluisin.

Edellä olevan *mainoslinkin kautta pääset testaamaan Bookbeat-Premiumia maksutta, jos et ole kokeillut Bookbeatia aiemmin, ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana. Etu koskee uusia Bookbeat käyttäjiä.

Yllättävät kirjavinkit…

Perinteisistä self help- kirjoista ja itsensä kehittämisen kirjoista poiketen, halusin kuunnella jotain muuta. Päädyin aloittamaan äänikirjan, joka on ollut kovin suosittu ja herättänyt keskustelua:

”WANTED, Janne Nacci Tranberg, suomen etsityimmän rikollisen tarina”.

Kuva: bookbeat.fi

Jokainen hiemankaan uutisia seurannut tietää jotain tästä tyypistä ja poliisioperaatioista sekä oikeudenkäynneistä kaverin ympärillä. Kirja oli koukuttava sen vuoksi, että median kautta sieltä täältä saatu pirstaloitunut käsitys suomessa toimivasta rikollisjengistä, sen pomosta, huumebisneksestä ja poliisin toiminnasta, sai kokonaisemman muodon tämän kirjan kautta. Kirja avasi oikeastaan kokonaisen maailman, josta en tiennyt aiemmin juuri mitään.

Kirja on kirjoitettu Janne ”Nacci” Tranbergin äänellä ja puheenvuoroja on annettu myös hänen läheisilleen, kavereille ja ystäville. Tosin rikollispomolla ei taida olla ystäviä sanan perinteisessä muodossa…

Miten kirja liittyy itsensä kehittämiseen? Oman ymmärryksen laajentaminen on aina kehittävää ja eteenpäin vievää ja sitä tämän kirjan kuuntelu todella oli. Vaikka viihdearvoa jännittävien tapahtuen muodossa oli rutkasti, herätti ”Nacci” Tranbergin tarina ajattelua rikollisen mielen toiminnasta ja siitä, miten lopulta pieni ero rosvon ja poliisin toiminnassa on. Kirjan edetessä, ei voi olla miettimättä, mitkä motiivit ajaa moiseen toimintaan vuosi toisensa jälkeen, tuomio toisensa jälkeen ja mitä näitä rikoksia suunnittelevan kaverin päässä liikkuu. Se on varma, että tyhmästä kaverista ei ole missään nimessä kysymys ja se herättää mielenkiintoa tarinaa kohtaan yhä lisää.

”WANTED, Janne Nacci Tranberg, suomen etsityimmän rikollisen tarina” kertoo rikollisen näkökulmasta millaista on tehtailla suomen suurimpia huume- ja talousrikoksia, luovia vankina kovassa linnakulttuurissa, pakoilla poliisia kotimaassa ja ulkomailla, kuljettaa henkensä vaarantaen valtava vääriä huumeita ja hylätä perheensä lakeja paetakseen, nousta rikollisjengin piikkipaikalle ja joutua sieltö erotetuksi. Hengästyttävä tositarina joka koukuttaa ja ravistelee kuulijaa näkemään tosielämän tapahtumia oman kuplan ulkopuolelta.

Kilkkaa *Bookbeatin tutustumisjaksolle ja aloita kirjan kuuntelu vaikka heti!


Toinen äänikirja, joka kuulostaa jo luonnolliselta jatkumolta edellisen rikollismaailmaan sijoittuvan kirjan jälkeen on:

”Karhuryhmä, Harri Gustafsberg.”

Kuva: Bookbeat.fi

Gustafsberg on työskennellyt karhuryhmässä yli 20 vuotta ja kertoo vankalla kokemuksella poliisivoimien erikoisyksikön toiminnasta, tapauskeisseistä, valmistautumisesta, tiimityöstä, henkilökohtaisen elämän yhteensovittamisesta tiukasti salassapidon alla olevaan erityistaitoja ja kovaa harjoittelua vaativaan työhön.

Erityisen kiinnostava kirjasta tekee se, että Gustafsberg on tutkinyt ihmismielen toimintaa erityisesti karhuryhmän kaltaisten tilanteisen kohtaamiseen liittyen, miten ihmisen mieli toimii nopeita ratkaisuja vaativissa paineen alaisissa tilanteissa ja miten mieli toimii tilanteiden jälkeen. Myös kehomieliyhteydestä puhutaan kirjassa ja Gustafsberg kertoo ilahduttavan ymmärrettävästä esimerkkitilanteita hyödyntäen mielen monimutkaista toimintaa käytännön tasolla.

Kirja koukuttaa maailmaan, josta ennen en ole tiennyt juuri mitään, mutta mikä todellisuudessa saattaa tapahtua vaikkapa naapuriovemme takana. Gustafsberg kuvaa kirjassa useamman kerran eteentulevia keissejä elokuvamaisiksi tunnelmaltaan ja kuvailuun on helppo samaistua. Kirjan kautta on helppo yhtyä lauseeseen, että totuus on tarua ihmeellisempää.


Laajenna ajatteluasi

Perinteisten self help-kirjojen ja itsensä kehittämisen kirjallisuuden sijaan, kannattaa laajentaa kirjavalikoimaansa. Periaatteessa mikä tahansa kirja, joka vie juuri sinut tapahtumiin ja tilanteisiin, joka nostaa ajatteluasi uudelle tasolle tai uusien asioiden pariin, on itsensä kehittämistä.

Klikkaa *TÄSTÄ ilmainen kokeilujakso äänikirjojen pariin!

Pohjimmiltaan itsensä kehittäjä haluaa ymmärtää ja laajentaa ajattelutapojaan. Halu ymmärtää ihmisiä ja sellaista elämää, joka ei ole itselle tuttua ja turvallista, arkipäiväistä, vie sinua lähemmäs ihmismielen toiminnan ymmärtämistä. Kun on halu ymmärtää muita, maailma aukeaa aivan eri tavalla.

Inspiroivia hetkiä uusien kirjojen parissa!

Pystyt kyllä

p.s. Mikä kirja on yllättänyt sinut vaikuttavuudellaan, oivalsitko uusia asioita kirjan parista, josta et olisi tätä uskonut? Oletko tutustunut edellä mainittuihin kirjoihin? Kerro vaikuttavat kirjavinkkisi kommenteissa!

Jaa ja tykkää somessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *