Keinoja itsestäsi huolehtimiseen ja vinkki pikkujoulu-kauteen…

Aikaisemmassa kirjoituksessa kysyin, että pidätkö huolta itsestäsi? Itsestään huolehtiminen on taitolaji. Ensin on tiedettävä mitä tarvitsee, sitten osattava arvioida onko saanut itselleen sitä mitä tarvitsee ja lopulta tartuttava toimeen sen eteen, että todella saa sen mitä tarvitsee. Yksi konkreettinen ja melko helposti toteutettava itsestä huolehtimisen keino on hemmotella kehoa.

Sain mahdollisuuden tutustua Hoitola Prevention tarjoamiin kroppaa ja mieltä hemmotteleviin hoitoihin. Prevention sivuille pääset TÄSTÄ. Noin vajaan kahden tunnin hoitojen jälkeen kroppa ja mieli rentoutuneena ajatukseni oli: On viisautta huolehtia itsestään tarjoamalla mielelleen ja keholleen positiivisia ja rentouttavia ja hemmottelevia kokemuksia. Vaikutukset ovat kokonaisvaltaiset.

kuva: pixabay

Hoitosuunnitelma

Tapasin Anun erään yhteistyön kautta ja pääsin tutustumaan hänen yrityksensä tarjoamiin hoitoihin. Prevention hoitohuone sijaitsee Tampereella Pirkankatu 8:ssa, Easyfitin tilojen ylimmässä kerroksessa. Saavuin hoitohuoneelle muutama viikko sitten. Anu kertoi ehdotelman mitä hoitoja toteuttaisimme ja missä järjestyksessä. Ensin selkä-hartia hieronta 30 min, tämän jälkeen LPG-käsittely jalkojen takaosille, ION-Detox-kehonpuhdistushoito sekä LPG Endermolift kasvohoito. Huh, eihän tällaiseen hemmottelusuunnitelmaan voinut muuta kuin vain nyökytellä. Anu suunnitteli hoitojen etenemisen niin, että minun tarvitsisi mahdollisimman vähän liikkua tai kääntyillä hoitopöydällä. Kuullosti siis siltä, että minun ei tarvitsisi huolehtia nyt hetkeen mistään. Mahtavaa. Ennen hoitopöydälle käymistä, puin jalkaani ohuen sukkahousumaisen LPG-hoidossa tarvittavan alaosan, nyt valmistelut oli osaltani tehty ja sain vain keskittyä olemiseen.

Hoitohuoneessa soi rentouttava musiikki, ja hierontaöljynä Anu käytti Kreikasta tuomien eteeristen öljyjen sekoitusta. Tämä oli todella kiva yllätys, sillä pidän itse eteerisistä öljyistä ja käytän niitä päivittäin. Aiemmassa kirjoituksessani kerronkin tuoksujen vaikutuksista mielelle ja keholle, pääset lukemaan sen TÄSTÄ.

Kuva: Pixabay

Hieronta ja LPG

Selkä-hartia-hieronta tuntui miellyttävältä yhdistettynä rentouttavaan musiikkiin sekä eteeristen öljyjen tuoksuun. Hieronnan jälkeen sain jäädä makaamaan aloilleni, kun Anu aloitti LPG-käsittelyn jaloille. Lymfakiertoa elvyttävä ja lihaksia rentouttava käsittely tehdään sukkahousumaisen hoitoavarten puetun alaosan päältä LPG-laitteella. Laitteen käsittelypää tuntui hieman imurimaiselta perustuen kudoksia hieman nostavaan vaikutukseen. Kuitenkin kokemus oli hyvin miellyttävä ja rentouttava tunne tuli heti. Hoidon aikana totesinkin Anulle, että tähän miellyttävään tunteeseen on varmasti helppo jäädä koukkuun, niin mukavalta käsittely minulle täysin uudella LPG-laitteella tuntui.

Ionisoiva jalkakylpy…

Seuraava hoito oli ION Detox- jalkakylpy. Anu kertoi tästäkin hoidota miten se vaikuttaa, millaisia tuntemuksia saattaa hoidon aikana tulla tai sen jälkeen. Oli mukava kuulla tietoa ja ihmisten kokemuksia näistä eri hoidoista, sillä itselleni ne olivat täysin uusia. Oli myös miellyttävää olla Anun käsissä, sillä hän kertoi koko ajan hoidon etenemisestä ja varmisti että minulla on mukavat oltavat.

…ja vinkki pikkujoulu- kauteen!

Samaan aikaan kun jalkakylpy vaikutti, Anu käsitteli kasvoni LPG-laitteella. Tämä tuntui super rentouttavalta ja oli kaltaiselleni otsankurtistajalle täsmärentoutusta. Varsinkin ohimoiden käsittely tuntui rentouttavan todella tehokkaasti narskuttelusta jännittyneitä leukaperiä. Stressi jännittää silmien ympärystä ja otsaa ja yhtälailla leukojen ja poskien aluetta. Kahdella erilaisella käsittelypäällä tehty kasvohoito ja vielä lopuksi käsin tehdyt lymfakiertoa elvyttävät ja RENTOUTTAVAT otteet tekivät tästä kasvohoidosta taivaallisen ja kruunasi koko hoitopotpurin. Erityissuositus tähän Anun tekemään LPG-kasvohoitoon! Sen rentouttava vaikutus yllätti minut täysin, mutta en myöskään yhtään pahastunut siitä että käsittelyn jälkeen ihoni näytti paremmalta ja turvotukset kasvoista lähtivät vauhdilla liikkeelle. Ensisijaisesti kannatan tietenkin kaiken rentouttavan vaikutuksen aikaansaamista, mutta väkisinkin mieleen tulee, että tämä hoito olisi sopiva pieni hemmottelu sekä kasvojenkohotus ennen vaikkapa pikkujoulujuhlia. Ja toisaalta, varsinkin sen jälkeen…

Hyvän olon hoitoja ja joogaa

Hoitola Prevention nettivuilla Anu kertoo yksityiskohtaisesti tekemistään hoidoista ja niiden vaikutuksista. Pääset lukemaan niistä ja Anusta lisää TÄÄLTÄ. Huom, Anu opettaa joogaa Tampereen alueella. Anu kertoi erityisen kiinnostuksen kohteekseen YIN-joogan ja myös Buddhalaisen filosofian jakamisen. YIN-jooga on todella hyvä ja suositeltava keino edistää rentoutumista, palautumista, unenlaatua, joustavuutta kropalle ja mielelle jne. Buddhalaisen filosofian ajatuksia voi soveltaa jokaisen asialle avoimen ihmisen arkeen, tuomaan hyväksyntää, läsnäoloa, rentoutta ja lempeyttä. Siis kaikkia niitä keinoja, jotka auttavat sinua pitämään huolta itsestäsi.

Kuva: Hoitola Preventio
Kuva: www.preventio.fi

Kiitos vielä Anulle ihanista hoidoista! Oli myös mukava kuulla Anun tarinaa. On aina inspiroivaa tavata ihminen joka toteuttaa rohkeasti oman näköistään elämää ja kannustaa omalla esimerkillään myös muita siihen.

Mitä keinoja sinulla on pitää itsestäsi huolta? Onko keinot toimia ja helposti toteutettavia?

Pystyt kyllä.

Jaa ja tykkää somessa
fb-share-icon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.