Jotain on muuttumassa…

Tämän vuoden keväästä asti olen vellonut jonkinlaisen epämääräisen muutoksen tunteessa. Tiedättekö sen fiiliksen, kun säätila on muuttumassa ja sen jollain tavalla aistii, joko ilmanpaineesta, pilvistä, tuulesta… Kuulostaa joltain intiaanin vaistolta, mutta näin sitä kuvailisin.

Muutoksia ilmassa, mutta mitä. Kuva: Pixabay

”Sä oot kyllä oikeesti joku meedio…”

Lapsena, kun olimme pyöräilemässä kaverini kanssa koulusta kotiin, katseltiin taivaanrantaa jonne kohosi tummia pilviä. Huomasin, että pilvet pakkaantuivat tiettyyn kohtaan ja totesin kaverilleni, että tuolla kaukana tuossa tietyssä kohtaa sataa nyt. Kaveri pysäytti välittömästi pyöränsä ja katsoi silmät pyöreinä ja tokaisi haltioituneena…”Sä oot kyllä oikeesti joku meedio…”. Kommentti nauratti siinä kohtaa ja ajattelin, että totta kai tuollaisen pilvimuodostuman muutkin pistävät merkille. Jälkeenpäin ajatellen kyse taisi olla tarkasta havainnointikyvystä, enkä ehkä kuitenkaan meedioksi itseäni kutsuisi. Ilmanpainepuntari kuulostaa sopivammalta.

Ehkä taipumukseni tarkkailuun ja havaintojen tekemiseen on johtanut näihin tuntemuksiin. Muutoksen odottaminen on kummallista aikaa, ei oikein tiedä mitä on tulossa. Silti olen luottavainen sen tuovan positiivisia asioita. Kun joku asia muuttuu, on se aina jonkilainen stressi, uuden edessä olemista ja luopumista vanhasta. Toisaalta voi ajatella myös, että kaikki on nyt mahdollista.

Illuusio kontrollista

Niin ihmisillä taitaa yleensä olla, on minullakin halu kontrolloida asioita elämässäni. Kyseessä on kuitenkin vain illuusio siitä, että itse olisi muka elämän ohjaksissa. Ja kun huomaa, että vaikka kuinka puristaa sitä mailaa, eikä asiat mene niinkuin itse on omaan päänsisäiseen ruutuvihkoon suunnitellut, alkaa HIEMAN turhauttaa. Ja alkaa ilmestymään muitakin nihkeitä tuntemuksia. Ja ryppyjä otsaan, jotka sitten laitetaan vain iän piikkiin. Kaiken turhautumisen keskellä, jollain kummalla tavalla tiedän, että tuo muutos tulee olemaan ehkä jopa parempi (uskallan tunnustaa), kuin oman excell-taulukkoni luonnos. Sinä -oman elämäsi-suorittaja – siellä, jos tunnistat itsesi, niin ymmärrät vertauskuvani 🙂

Oman elämänsä suorittaja ja mailanpuristaja excell-taulukoineen. Kuva: Pixbay.

Uskaltaako sitä tässä iässä vielä elämänkokemuksesta puhua, mutta jostain perspektiivistä ainakin. Ehkä joku suorittaja-mailanpuristaja-tyyppi minussa alkaa vähän hellittämään otettaan ja luottamaan siihen, että oikeat asia tulee tapahtumaan oikeaan aikaan. ONNEKSI olen kuitenkin (jälkeenpäin helpompi todeta) saanut kokemuksia siitä, että kaikki haluamani asiat eivät ole toteutuneet. Kovapäisen tyypin on hyvä toisinaan muistaa nöyrtyä ja jälkeenpäin todeta, jonkin pieleen menneen asian olleen loppujen lopuksi ainakin opettavainen kokemus.

Flow

Katri Syvärinen kuvailee omilla blogisivuillaan: ”Elämän flow on tila, jossa uskallat heittäytyä kuuntelemaan sydämesi ohjausta ja antaudut elämän kannateltavaksi.”

Varsinaista mielenhallinnan zen-mestaria en itsestäni tunnista, mutta jotain hienoa niin sanotussa ”Elämän flowssa” on. Se ei mielestäni kuitenkaan tarkoita missään nimessä sitä, että vastuu omasta elämästä tai omien päätöksien tekeminen loppuisi kuin seinään. Pakkaat tältä istumalta reppusi ja heittäytyisit Nuuskamuikkusen elämään, vailla päämääriä tai tavoitteita. (Kaikki kunnia kuitenkin Nuuskamuikkuselle, se on oikeesti kyllä kova tyyppi eikä vastuunpakoilija, kuten tässä vähän vihjasin…)

Ehkä elämän flowssa voisi olla kyse hyväksymisestä. Siitä että mieltää tapahtumilla asioilla olevan joku tarkoitus, tai ehkä tilanteilla toisiinsa linkittyvä merkitys. Mikä ajatus nyt kenellekin tuntuu sopivimmalta, Tärkeintä olisi kuitenkin luottaa elämään ja siihen, että eteen tulevat asiat on kuitenkin jollain tavalla juuri sinulle räätälöityjä oppeja läpi käytäviksi. Kaiken turhautuman ja koettelemuksien keskellä, on hyvä muistaa, että vaikka pieleen menee, niin todennäköisesti siitä jotain kuitenkin oppii.

Elämän flow. Parhaimmillaan sulavaa, soljuvaa ja pitää meidän jatkuvassa luonnollisessa liikkeessä. Kuva: Pixabay

Tunnistatko suorittajan itsestäsi? Havaitsetko muutoksen hetken omassa elämässäsi tai lähipiirissä? Pakoileeko Nuuskamuikkunen vastuuta vai onko hän vain ymmärtänyt elämän flown todellisen olemuksen?

Pystyt kyllä.

Jaa ja tykkää somessa
fb-share-icon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.